اگر همین اشتباه را یک خبرنگار انجام داده بود او را به صلابه می کشیدند اما انتشار اخبار کذب از سوی نمایندگان، استاندار و سایر مقامات، عین سیاست اخلاق مدارانه است!.
در حالیکه مردم در آرزوی حل بحران آب هستند بولدزرهای طالبان با ایجاد بند در مسیر هیرمند، روح و روان مردم سیستان را به چالش گرفته اند و بی اطلاعی مقامات کشوری از آخرین اخبار هیرمند، دردی بر سایر آلام است. ابراهیم عزیزی به تصور اینکه مشکل حقابه حل شده، وزارت خارجه دولت قبلی را منفعل و غیرکارآمد و وزارت فعلی و اقدامات نمایندگان مجلس را مثبت ارزیابی می کند.
حال سوال اینست که چرا نمایندگان استان، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را در جریان امور نگذاشته و حل بحران آب در دستور کار آنها قرار نگرفته است. ابراهیم عزیزی در مصاحبه با دیار عیار گفت: از طریق رسانه ها و وزارت خارجه مطلع شده که مشکل حقابه حل شده و آب به سوی ایران می آید. وقتی مردم کوچه و بازار از کذب بودن خبر مطلع شده اند هنوز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آن بی اطلاع است آن هم در حالیکه یکی از منتشر کنندگان خبر کذب، عضو این کمیسیون است. وقتی وزارت خارجه و نمایندگان مجلس اخبار اشتباه را به اشتراک می گذارند چگونه ممکن است این تیم بتواند مشکل بحران آب سیستان را حل کند. نایب رییس کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به سوال خبرنگار دیار عیار مبنی بر اهرم های فشار ایران بر دولت افغانستان جهت جلوگیری از انحراف آب گفت از ظرفیت حقوقی مجامع بین المللی و امکانات تحت اختیار ایران جهت حل موضوع بهره برده می شود.
در هنگام حکمیت انگلیس در تعیین مرز سیاسی دو کشور ایران و افغانستان در محدوده سیستان، نماینده ایرانی به حکم انگلیسی گفت اگر افغانستان به توافق عمل نکرد و آب را بر سیستان بست ما چه کنیم. حکم انگلیسی گفت اگر چنین کرد به ما اطلاع دهید تا ما برای حل مشکل بیاییم. نماینده ایران در جواب وی گفت تا صدای ما به شما برسد سیستان از بین رفته است.
حال باید امیدوار بود تا زمانی که صدای دیپلماسی فعلی به مجامع بین المللی می رسد هنوز نفسی باشد.
سیستان در آتش سوء مدیریت آبی می سوزد. اگر بودجه های اختصاص یافته به سیستان به صورت علمی هزینه میشد و تغییر الگوی کشت اتفاق می افتاد امروز این همه بحران نداشتیم. سوء مدیریت آبها را تبخیر کرد، به زمین های زه دار سپرد و محصولات غیر مقرون به صرفه تولید نمود.
- نویسنده : سلطانعلی عابدی