حقابه هیرمند به هر زبان و اهرمی که شده باید گرفته شود/ وعده مرطوب سازی تالاب که برای چندمین بار مطرح شده، هر چه سریعتر عملیاتی شود/ مصوبات ستاد ملی مقابله با ریزگرد ها در حد شعار باقی نماند/ مگر سد بخش آباد زیر پتو ساخته شده که کسی آن را ندید و اقدامی نکرد؟
حقابه هیرمند به هر زبان و اهرمی که شده باید گرفته شود/ وعده مرطوب سازی تالاب که برای چندمین بار مطرح شده، هر چه سریعتر عملیاتی شود/ مصوبات ستاد ملی مقابله با ریزگرد ها در حد شعار باقی نماند/ مگر سد بخش آباد زیر پتو ساخته شده که کسی آن را ندید و اقدامی نکرد؟
امام جمعه شهرستان نیمروز گفت: باید ستاد ملی احیای تالاب هامون مثل دریاچه ارومیه شکل بگیرد، باید حقابه به هر زبان و هر اهرمی شده از افغانستان گرفته شود ولی متکی به آن هم نبود همه راهکارهای جایگزین، دنبال شود. مالچ پاشی زیست محیطی مشترک مرزهای دو کشور همسایه، بارورسازی ابرها، ایجاد بادشکن های سنتی، و هر اقدامی لازم است با قید فوریت دنبال شود.

به گزارش دیار عیار، حجت‌الاسلام مجتبی اشرفیان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان نیمروز اظهار داشت، روزهای گذشته شاهد سفر رئیس سازمان محیط زیست کشور و اعضای ستاد ملی مقابله با ریزگرد ها در یک روز طوفانی و وحشتناک از گرد و غبار به سیستان بودیم که البته برای ما یک‌روز عادی ست، اما اعضای این ستاد از این حجم از ریزگردها و طوفان های مهیب و آلودگی هوا بسیار متعجب و متحیر شده‌ بودند.

وی افزود: بابت این حضور ارزشمند معاون ریاست جمهور و هیئت همراه در این شرایط جوی در سیستان و نشستن پای درد دل اهالی و مشاهده اوضاع زندگی مردم تشکر می کنم، به نقل خودشان آن‌چه در صحنه میدانی ببینند با آنچه برایشان تعریف شود کاملا متفاوت است.

وی بیان کرد: این سفر مصوبات خوبی داشته که اگر نهایی شود شرایط منطقه سیستان بسیار متفاوت خواهد شد، اما باید پیگیری و عملیاتی شود و در حد سخن و شعار باقی نماند، ما در گذشته فرصت های زیادی را از دست دادیم و اوضاع جوی به مراتب خطرناک تر شده است.

خطیب نماز جمعه شهرستان نیمروز اظهار داشت: ستاد ملی باید مصوبات ملی و کلان برای منطقه سیستان در نظر بگیرد و بر اجرای مصوبات نظارت داشته باشد، هیج کجای دنیا شرایط آلودگی سیستان را ندارد و اگر دنیایی از ثروت و شرایط خوب دیگر در منطقه باشد ولی مشکلات زیست محیطی حل نشود، امکان زندگی کردن در سیستان وجود نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: باید دنبال راهکار اساسی برای حل این بحران بود چرا که مشکلات زیست محیطی به مراتب بدتر از مشکلات معیشتی مردم است.

وی خاطرنشان کرد: وعده مرطوب سازی تالاب که ریاست محیط زیست برای چندمین بار وعده دادند باید در اسرع وقت پیگیری و عملیاتی شود و گرنه شرایط جوی منطقه سیستان بااین شرایط برای هیچ موجود زنده ای امکان پذیر نخواهد بود.

حجت الاسلام اشرفیان گفت: باید کلیه خدمات درمانی و قبوض آب و برق در سیستان رایگان و مالیات ها حذف شود که مردم رغبت کنند در این منطقه بمانند و گرنه چه کسی می تواند چنین شرایط را تحمل کند؟

وی تاکید کرد: نظام ما توجه ویژه ای به این استان داشته و هزینه‌های کلانی به این منطقه اختصاص داده ولی سوءمدیریت ها و تک روی ها، ترک فعل ها، باعث شده بیش از ۱۷۰۰ میلیارد زیر خاک‌ها دفن شود، راه چاره اش این هست که باید سازمان عمران سیستان احیا شود.

امام‌جمعه شهرستان نیمروز عنوان کرد: مگر سد بخش آباد که بزرگترین ظلم ‌و تیر خلاصی به پیکره هامون و زندگی هامونشینان بود، زیر پتو ساخته شد که‌ کسی ندید و کسی اقدامی نکرد؟ مگر منابع طبیعی وظیفه نهال کاری ندارد؟ کدام نهال را در منطقه یا اطراف تالاب می‌بینید؟ اندک درخت و نهالی را ازبین می‌برند.

وی اظهار کرد: مگر نمی‌شود چاهک هایی ویژه نهال کاری در نظر گرفت؟ مگر جان دادن تعداد زیادی از هموطنان ما بر اثر ریزگردها برای کسی اهمیت نداشت؟ چرا متولیان سلامت آمار فوتی های براثر آلودگی هوا به موقع اعلام نشد تا ستاد بحران ویژه سلامت مردم سیستان تشکیل و مسئولان امر تدبیر کنند؟ چرا در مراکز درمانی آلوده ترین شهر جهان، کپسول اکسیژن به اندازه کافی نباشد؟

وی افزود: باید بعد از حضور اعضای ستاد ملی مقابله با ریزگردها در سیستان و مشاهده عمق فاجعه، تحول اساسی و کلیدی در سیستان ایجاد کند.