نظر‌ مثبت رئیس جمهور نسبت به چاه ژرف و تاکید به ممنوعیت ترال/ تکمیل سد بخش آباد تیر خلاص برپیکر نیمه جان سیستان
نظر‌ مثبت رئیس جمهور نسبت به چاه ژرف و تاکید به ممنوعیت ترال/ تکمیل سد بخش آباد تیر خلاص برپیکر نیمه جان سیستان
صبح امروز نشست فعالین و اساتید محیط زیست کشور با رئیس جمهور برگزار شد که در این نشست به موضوعات مختلفی از جمله چاه های ژرف، دیپلماسی آب، صیدترال و سایر مسائل محیط زیستی مناطق مختلف کشور پرداخته شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار در این نشست ابراهیم رییسی در پاسخ به مطلب بیان شده درخصوص صیدترال ابتدا چنین گفت:این روش صید برای آبزیان و دریا بسیار ضرر دارد، زمانی که در قوه قضاییه حضور داشتم به جد با صید ترال مقابله کردم و حال هم اعلام می‌کنم هیچ دستگاه اجرایی حق دادن مجوز صید ترال را ندارد.

وی در ادامه به موضوع آب های ژرف پرداخت و بیان کرد:الحمدلله سومین چاه ژرف هم در سیستان حفاری شد، این چاه ها موافقین و مخالفینی دارد و بنده نیز نظرات را رصد می‌کنم، اما عموما صاحب نظران معتقدند که می شود از چاه های ژرف بهره برد، مدیریت آب تنها نباید به زدن آب شیرین کن خلاصه شود، بلکه باید از راه های مختلف به مانند چاه های ژرف، ابخیزداری و… متناسب با هر منطقه آب را تامین و مدیریت کرد.

رییس جمهور در انتها به موضوع دیپلماسی آب تاکید بسیاری کرد و آن را برنامه های دولت جهت گرفتن حق آبه محیط زیستی کشورمان دانست.

آریامنش از اساتید دانشگاهی بیرجند چاه ژرف را یک ضرورت نامید که باید هرچه زودتر عملی شود و نباید از این فرصتی که کشورهای گوناگون از آن بهره می‌برند تنها به دلایل غیرمستند راحت بگذریم، دکتر عبدولی نیز به شروع به کار مجدد صید ترال در سواحل جنوبی کشور اشاره کرد و خواستار پیگیری و مقابله جدی رئیس جمهور با آن شد.

میان آبادی نیز از اساتید دانشگاه تربیت مدرس تهران و از افراد صاحب نظر درحوزه دیپلماسی آب بود که دراینخصوص به بیان موارد مختلفی پرداخت و تاکید کرد هرگونه سهل انگاری و تاخیر در پیگیری حق آبه کشورمان و مسائل مختلف در زمینه آب های بین المللی با توجه به سدسازی های کشورهای همسایه از جمله ترکیه و افغانستان و مشورت کشور هلند به این کشورها، شرایط را برای آینده آبی کشور سخت و سخت تر می‌کند.

میان آبادی افزود: متاسفانه دیپلماسی ما واکنش گراست تا کنش گرا، سالها قبل هشدار چنین روزهایی را داده بودیم که توجهی نشد و حال هم اخطار می‌دهیم که تکمیل سد بخش آباد افغانستان یعنی خداحافظی با ورود سیلاب به سیستان و باید بصورت جدی تیم دیپلماسی ما، وزیر نیرو و سازمان محیط زیست پیگیر این قضیه باشند، متاسفانه وضع فعلی ما متاثر از سیاست های دهه ۷۰و ۸۰ است و دیگر زمانی برای تعلل باقی نمانده است.

این نشست امین کمالی دبیر مجمع‌ مطالبه گران محیط زیست کشور (سردبیر تنگه احد) هم از استان سیستان و بلوچستان حضور داشت که مطالبی را بصورت شفاهی و کتبی منتقل کرد و رئیس جمهور قول مساعد پیگیری را دادند.