گرد و خاک سیستان از ابتدای سال تاکنون ۵۰ هزار نفر را راهی بیمارستان کرده است/ستاد بحران بوجه‌ای دائم به موضوع مهار ریزگردها اختصاص دهد
گرد و خاک سیستان از ابتدای سال تاکنون ۵۰ هزار نفر را راهی بیمارستان کرده است/ستاد بحران بوجه‌ای دائم به موضوع مهار ریزگردها اختصاص دهد
طوفان‌های گرد و خاک معروف ۱۲۰ روزه سیستان حالا به گفته سرپرست فرمانداری زابل ۳۰۰ روز سال منطقه را درگیر می‌کند و از ابتدای سال تاکنون ۵۰ هزار نفر را راهی بیمارستان کرده است.

به گزارش دیارعیار، طوفان‌های گرد و خاک معروف ۱۲۰ روزه سیستان حالا به گفته فرماندار ویژه زابل ۳۰۰ روز سال منطقه را درگیر می‌کند و از ابتدای سال تاکنون ۵۰ هزار نفر را راهی بیمارستان کرده است.

سرعت طوفان گرد و خاک در منطقه سیستان شامل پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان برای چند دهمین بار از ابتدای سال تاکنون از مرز ۱۰۰ کیلومتر عبور کرد.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: وزش باد شدید تا بیشینه ۱۱۰ کیلومتر در ساعت زابل را درنوردید و گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی را به ۳۰۰ متر کاهش داد.

سرپرست فرمانداری زابل اظهار داشت: در سال جاری به علت طوفان گرد و خاک تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی در پی بیماری‌های قلبی، تنفسی و چشمی همچنین تصادفات جاده‌ای ناشی از کاهش دید به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.

علی ولایتی پور افزود: در بحث ریزگردها هیچ اعتباری به دانشگاه علوم پزشکی زابل تخصیص داده نشده و اگر هزینه‌ای صورت گرفته از بوجه‌ای است که سایر دستگاه‌ها داشتند.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته جهت مهار ریزگردها، گفت: در بستر تالاب هامون یک سری اقداماتی در راستای مقابل با ریزگردها از جمله ذخیره‌سازی بالغ بر ۱۵۰ مترمعکب آب در محدوده شهرستان نیمروز و کاشت سه هزار نهال صورت گرفته است.

ولایتی پور افزود: با توجه به شرایطی بحرانی در سیستان که طوفان‌های معروف ۱۲۰ گرد و خاک وجود دارد و اکنون طبق آماری که داریم بالغ بر ۳۰۰ روز سال طوفان گرد و خاک سیستان را درگیر می‌کند، اگر‌ ستاد بحران بوجه‌ای دائم به موضوع مهار ریزگردها اختصاص دهد مانند بلاهای طبیعی دیگر مانند سیل و زلزله قطعاً اثرگذاری خاص خواهد داشت.

سرپرستدفرمانداری زابل ادامه داد: همچنین ارتقا بعضی از ادارات که با مدیریت بحران ریزگردها درگیر هستند مثل اداره منابع طبیعی، محیط زیست و شیلات که اگر به مدیرکل یا معاونت با اختیار بالا ارتقا پیدا کند تاثیرگذار خواهد بود و برای حل مشکلات باید دست به دست هم بدهیم و تمام امکانات با هم بسیج شوند همراه با تخصیص بوجه، اگر ۱۰۰ درصد این مشکل حل نشود ۸۰ یا ۹۰ درصد حل خواهد شد.