به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار به نقل از روابط عمومی دانشگاه زابل، پیرو طرحِ ایده ی برگزاری هزاره تاریخ سیستان توسط جمعی از صاحب نظران و تاریخ نویسان، خمر رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه زابل با تشکیل جلسه، از تعدادی از اساتید دانشگاه برای همفکری و تصمیم گیری در این زمینه دعوت به عمل آورد.
سنچولی عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی به معرفی کتاب تاریخ سیستان پرداخت و از آن به عنوان یکی از کهن ترین کتابهای نگاشته شده به زبان فارسی با سبک نگارش تاریخ محلی یاد کرد که نام مولف یا مولفان آن مشخص نیست و نخستین بار در خرداد ۱۳۱۴ به تصحیح ملک الشعرای بهار با عنوان «تاریخ سیستان» به چاپ رسیده است.
اعضای هیات علمی حاضر، در رابطه با موارد مطروحه توسط رئیس کارگروه شامل بررسی دلایل مربوط به رد یا قبول برگزاری این برنامه، قالب نهایی برگزاری، نوآوری ها و تمایزهای آن از فرایندهای مشابه و عوامل موثر بر گسترش ضریب اثر برگزاری آن در میان مردم و منطقه، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
موافقان برگزاری این برنامه بر ضرورت برگزاری آن در قالب همایش علمی با دعوت از سخنرانان برجسته، فراخوان مقاله و ثبت در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تاکید کردند و منتقدین نیز با طرحِ شبهات موجود در موضوعات مورد بحث، به ارائه نظر پرداختند و در نهایت با موافقت اکثریت اعضای کارگروه تصمیم بر برگزاری این برنامه گرفته شد.
طبق نظر همه اعضای کارگروه مقرر شد که برای بررسی و تصمیم گیری در خصوص راهکارها و پیشنهاداتِ مرتبط، نشست تخصصی با موضوع هزاره کتاب تاریخ سیستان در دانشگاه زابل برگزار شود.
علاوه بر این پیشنهاد شد که با عنایت به پهنه جغرافیایی مطرح شده در کتاب تاریخ سیستان و برای برگزاری هر چه باشکوه تر این نشست یا همایش علمی، از میهمانان خارجی به ویژه اندیشمندان کشور افغانستان نیز دعوت به عمل آید و مراحل اجرایی با مشارکت نیروهای فعال اجتماعی کشور افغانستان صورت گیرد.
برنامه های مرتبط با کمیت و کیفیت بزرگداشت هزاره کتاب تاریخ سیستان با ارائه قطعنامه ای طی جلسات آتی این کارگروه تشریح خواهد شد.