چرا جناب معاون، گزینه مناسب استانداری نیست؟
چرا جناب معاون، گزینه مناسب استانداری نیست؟
این روزها گزینه های مختلفی برای تصدی کرسی استانداری سیستان و بلوچستان مطرح می شوند که یکی از آن‌ها معاون بومی استاندار دولت سیزدهم است. اینکه دولت چهاردهم یک گزینه بومی را هم در میان طیف مختلف غیر بومی ها مورد توجه قرار داده، شایان تقدیر است، اما چرا این گزینه مناسب این کرسی نیست.

جناب معاون استاندار، یکی گزینه های شهرداری بود که در نهایت اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر زاهدان که خط فکری خود را از شورای راهبردی مسجد مکی می گیرند به او رای حداکثری اعتماد ندادند. چطور کسی که نه رای شورا را داشته و نه حمایت مسجد مکی را، می تواند در استانداری ویژه سیستان و بلوچستان که خود یک دولت کوچک است اوضاع نابسامان استان را سکانداری کند؟

جناب معاون استاندار یکی از عاملین وضع موجود است. ابهامات در واگذاری زمین ها و عدم شفاف سازی در دادن برخی مجوزهای تفریحی و گردشگری و ندادن برخی دیگر، باعث شده تا بعضی شهروندان به او اتهام تعصبات قومی و مذهبی بزنند. زمانی که علی رغم مصوبه شورای اقتصاد، رسیدن گاز به شهرهای چابهار و زابل با تاخیر اتفاق افتاد، وی بر کرسی های مرتبط با این موضوع تکیه زده و نقدهای بسیاری بر او وارد است. معطل ماندن مرکز لجستیک، منتفی شدن و عدم تصویب طرح tod که می توانست نقش بسزایی در حیات شهری داشته باشد و گرفتن اراضی مورد نیاز راه آهن از دستگاه مذکور و انتقال آن به سازمان ملی زمین و مسکن که توسعه راه آهن را با خطر مواجه کرده، در زمان مسئولیت وی رخ داده است.

چه کسانی او را برای رسیدن به این کرسی مطرح کرده اند؟ شاخص ترین چهره ای که تلاش دارد جناب معاون را بر این کرسی تکیه بنشاند، نماینده سرشناس أصول گرای استان است. همان نماینده ای که بسیاری از کرسی های مدیریتی استان را با رایزنی با دولت سیزدهم به همفکران خود داده است. حال تصور کنید اگر فرد مورد نظر خودش بر کرسی استانداری تکیه زند، چه فاجعه ای رخ می دهد؟ بالتبع بسیاری از مدیران ناکارآمد و چهره های سیاسی سال های دور که این روزها از هر امکانی برای ثروت اندوزی بهره می برند با قوت به کار خود ادامه خواهند داد. مدیران ناکارآمد به حیات خود ادامه خواهند داد و بر تعداد آن‌ها افزوده خواهد شد و بدتر از همه، رای اعتماد مردم به دولت وفاق ملی به بی اعتمادی و یاس بدل شده و تفکرات دولت سیزدهم بر استان حاکم می‌ماند.

ریشه برخی ناامنی های استان ریشه در به حاشیه رفتن فرهنگ دارد. در حال حاضر استان نیاز به سکانداری مستقل، آشنا به امور امنیتی و آگاه به اهمیت فرهنگ و هنر دارد که هم مستقل باشد و هم آدم کسی نباشد. اگر نمایندگان توان حل مشکلات استان را داشتند کار به اینجا نمی کشید. حال تصور کنید فردی که آدم یک نماینده باشد، چه کاری از او ساخته است؟