به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، داود شهرکی در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر این کشورها می توانند نیازهای خودر را از مرزهای سیستان و بلوچستان تامین کند.
وی بیان کرد: این استان به عنوان استانی پیشرو با وجود همه محرومیتها و شرایط سخت اقتصادی و همه گیری کرونا به عنوان استانی پیشرو با رشد ۸۵درصدی صادرات به پاکستان و ۱۳۲درصدی به افغانستان روبروست که نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی ایران خواهد بود.
شهرکی گفت: از آنجایی که کاهش نزولات جوی و تغییر اقلیم باعث از بین رفتن زمینه اشتغال و مهاجرت روستاییان و عشایراین استان به شهرها شده است، با راه اندازی بازارچههای مرزی و بهره برداری حداکثری از مرز باید شرایط استفاده مرزنشینان از این ظرفیت فراهم شود.
رییس سازمان صمت استان با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بر اساس تصویب نامههای هیات دولت در سال۱۳۹۶ دارای ۱۳ بازارچه مصوب است، ادامه داد: در این استان در حال حاضر هفت بازارچه مرزی میلک، ریمدان، میرجاوه، پیشین، کوهک، جالق سراوان و گمشاد در امر صادرات و واردات کالا فعال و ۶بازارچه جدید فعال نشده است که این مهم باید هرچه سریعتر تحقق یابد.
به گفته داود شهرکی قرار گرفتن سیستان وبلوچستان در همسایگی ۲کشور افغانستان و پاکستان و نیز در اختیار داشتن تنها بندر اقیانوسی ایران اسلامی سبب شده تا مزیتهای فراوان در تجارت مرزی در این بخش از کشور ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با آبهای آزاد جهانی به عنوان کوتاهترین راه ارتباطی با جهان شناخته میشود که بهرهگیری از این مزیت میتواند آن را به سکوی جهش تولید در منطقه تبدیل کند.
رییس سازمان صمت استان با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در بخشهای تولید و تجارت مستعد شکوفایی است، ادامه داد: با برنامهریزیهای انجام شده شرایط خوب اقتصادی برای این استان فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: در بخش ذخایر معدنی در استان به ذخایر اقتصادی و مستعد جهت سرمایهگذاری رسیدهایم از جمله مس، منیزیت، تیتانیوم، طلا و آنتیموان که استقرار صنایع وابسته در کنار این معادن، زمینه ایجاد اشتغال پایدار در استان را فراهم خواهد کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان نیز در خصوص شبکه حمل و نقل و ترانزیت استان تصریح کرد: در بخش حمل و نقل و ترانزیت ما ۲ پایانه در استان داریم که در این ایام کرونا فعال بودند البته فراز و نشیبهایی داشتند مثلا در میلک در چند مقطع با اتفاقاتی که در کشور افغانستان افتاد چهار یا پنج روزی تعطیل شد در میرجاوه هم چند ماهی را اوایل کرونا تعطیل داشتیم.
کرد با بیان اینکه صادرات ، واردات و ترانزیت را در ۲ پایانه مرزی میلک و میرجاوه داشتیم گفت: ۴۵ شرکت حمل و نقل، ۱۴۰ نمایندگی فعال و ۷۰۲ راننده فعال در بخش حمل و نقل بینالمللی داریم.
کرد تصریح کرد: در هشت ماهه امسال میزان تناژ جابه جا شده در مزهای استان یک میلیون ۶۵۰ هزار تن بوده و میزان تردد کامیون که این کالاها را جابه جا کردند ۷۲ هزارو ۸۸۲ دستگاه است.
وی با بیان اینکه در میزان تناژ نسبت به هشت ماهه پارسال ۲۸ درصد رشد و در میزان تردد کامیون ۳۲ درصد رشد داشته ایم ادامه داد: متوسط تردد روزانه کامیون از مرزهای استان در هشت ماهه امسال ۵۲۲ دستگاه است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: عملکرد پایانه مرزی میلک ۶۳۶ هزارو ۸۸۸ تن بوده که نسبت به سال قبل در این پایانه ۱۹ درصد کاهش داشتهایم.
وی با بیان اینکه عملکرد پایانه مرزی میرجاوه در هشت ماهه امسال یک میلیون و ۱۲ هزارو ۵۶۶ تن بوده که نسبت به سال قبل ۱۰۱ درصد رشد داشته است افزود: واردات از کشور افغانستان در همین هشت ماه صفر بوده ترانزیت در هشت ماهه امسال از مرز میلک ۲۰۵ هزارو ۷۲۰ تن است.
کرد با بیان اینکه در هشت ماهه امسال ۱۸۴ هزارو ۷۰۴ نفر مسافر جابه جا شده از مرزها اظهارداشت: صادارت از پایانه مرزی میلک در هشت ماهه امسال ۴۳۱ هزارو ۱۰۸ تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه عمده کالاهای صادراتی به افغانستان مواد نفتی، تره بار و مواد غذایی است ادامه داد: در هشت ماهه امسال در میرجاوه ۶۵۰ هزارو ۸۶ تن صادارت داشتیم و واردات ۱۶۸ هزارو ۵۰۰ تن است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه مجموع ترانزیت کالا در هشت ماهه امسال ۱۹۳ هزارو ۹۰۸ تن بوده است تصریح کرد: عمده کالاهای صادارتی به پاکستان مواد نفتی و گوجه و واردات انبه، برنج و کنجد است.