نمایندگان استان با همگرایی، نقشی فعال در بازگشایی مسیر رودخانه هیرمند ایفا کنند
نمایندگان استان با همگرایی، نقشی فعال در بازگشایی مسیر رودخانه هیرمند ایفا کنند
در ساختار جمهوری اسلامی ایران حلقه ارتباط مردم و دولت و حاکمیت، نمایندگان مجلس هستند، نمایندگان مجلس در هر منطقه با ابزارهایی که دارند در تامین و حفاظت منافع کلان کشور و حوزه انتخاباتی میتوانتد نقش موثر ایفا کنند.

دیار عیار_ بخشی از ابزارهای آشکار و نهان نمایندگان اگر در مسیر تحقق منافع شهر و دیار حوزه انتخابیه قرار گیرد میتواند منجر به بهبود و تحول حوز انتخابیه گردد.

آنچه آفت در ایفای نقش موثر نماینده است انحراف از مسیر خدمت گذاری به دلیل استفاده از ابزار و قدرت نمایندگی در مسیر خواسته های شخصی است. چه بسا برای کسب نامی و نانی مردم به فراموشی سپره شوند و نمایشهای پوپولیستی جای عملکرد واقعی را بگیرد.

یکی از بزرگترین اتفاقات تاریخ سیستان در حال رقم خوردن است. اتفاقی که با ادامه حیات سیستان مرتبط است. هیرمند شاهرگ حیات سیستان بدلیل احداث سد کمال خان و انحراف آب بسمت گود زره خشکیده است. در صورت ادامه این روند منطقه سیستان به بیابانی غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد.

انتظار میرفت نطق های آتشین و پیگیری بی وقفه نمایندگان استان خصوصا نمایندگان سیستان و نمایندگان زاهدان چاره ساز گردد. اناظاری که برآورده نشد.

تلاش نمایندگان سیستان در رسیدن آب به سیستان ناکافی بوده است. هر چند پیگیری و گزارشهای لحظه به لحظه نماینده سیستان برگرفته از اخبار وزارت امور خارجه امیدوار کننده بود اما میطلبد این پیگیری مستمر تا حصول نتیجه ادامه یابد. امیدواریم همسویی دو نماینده سیستان در تامین منافع مردم منجر به هم افزایی گردد و گزارش یک نماینده منجر به کاهش فعالیت نماینده دیگر نشود. از طرفی درست است طرحهای چند هزار میلیاردی آبهای ژرف و انتقال آب از دریای عمان از اولویت‌های نماینده است اما امیدواریم برای اجرایی شدن این طرحها آرزوی سیستان خشک را نداشته باشند. بدلیل اینکه در بهترین حالت طرح های آبهای ژرف و انتقال آب از دریای عمان میتواند صرفا آب شرب با هزینه بالا را تامین کند و به هیچ عنوان جایگزین آورد سیلابهای هیرمند نمیشود. سیستان بدون هیرمند جهنمی است از گرمای سوزان و گرد و خاک. جهنمی که آب شرب درمانش نیست.

دو نماینده زاهدان سیستانی هستند و بخش عمده پایگاه آرای این دو نماینده سیستانی های مقیم مرکز استانند و میطلبد نسبت به موضوع حق آبه سیستان بی تفاوت نباشند. از طرفی سالهاست آب زاهدان از منابع آب چاه نیمه ها تامین میشود و امروز منافع شهر زاهدان در استمرار آبگیری چاه نیمه هاست.

دکتر شهریاری در جایگاه ریاست کمیسیون بهداشت و درمان میتواند از این جایگاه به نفع مردم استان بهره برد.

دکتر مالکی به دلیل سابقه حضور به عنوان سفیر ایران در افغانستان و تحیلگر امور افغانستان می‌تواند از نفوذ و اشراف بر مسائل افغانستان، تحلیل و راهکارهای مناسبی در مسیر مجاب کردن افغانستان در همکاری برای رها سازی آب اقدام نماید.

پیشنهاد میگردد سریعا مجمع نمایندگان استان با حضور استاندار و بزرگان مذهبی استان جهت همگرایی در بازگشایی سد کمال خان و متعهد کردن افغانستان در عدم انحراف آب بسمت گود زره تشکیل و از کلیه پتانسیلهای سیاسی و روابط در اینخصوص استفاده گردد.

 

 

  • نویسنده : حبیب اعلائی