به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار حسین مدرس خیابانی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای معادن سیستان و بلوچستان که با حضور مدیر عامل ایمیدرو و رییس سازمان زمین شناسی برگزار شد، اظهار داشت: تمامی دستگاه ها و سازمان ها به دنبال ایجاد بستری برای حضور بخش خصوصی در زمینه معادن هستند.
وی افزود: نقش سازمانهای توسعهای و حاکمیتی فراهم کردن بستر حضور بخش خصوصی است و هر جا که احساس کنند این بخش خصوصی توان مالی و علمی برای انجام کار اکتشافی، فرآوری و بهرهوری مواد معدنی دارد حتماً دستگاههای حاکمیتی حضور نخواهند داشت.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: سازمانهای حاکمیتی و توسعهای هرجا که حس کنند ریسک سرمایهگذاری بالاست و نیاز به منابع مالی بیشتری است هم از طریق سازمان ایمیدرو و هم سازمان زمین شناسی ایران کمک خواهد شد تا ریسک حضور بخش خصوصی کم شود.
وی با اشاره به اینکه مشاغل کاذب در شان مردم سیستان و بلوچستان نیست، گفت: اشتغال، ارتقاء سطح رفاه و معیشت مردم استان از اهداف ما در حوزه اکتشافات معدنی، سرمایه گذاری و توسعه معادن است.
وی با بیان اینکه می توانیم پس از استان های یزد و کرمان در حوزه معدنی کشور رتبه سوم را کسب کنیم، تصریح کرد: باید بسیاری از مسائل مربوط به حمزه معدن توسط شورای معاون کشور به شورای معادن استان تفویض شود تا بتوانیم مشکلات پیش رو را حل کنیم.
مدرس خیابانی اظهار کرد: شرکت های سرمایه گذار باید تامین زیرساخت های استان مشارکت کنند و همچنین الزامات زیست محیطی را در فرایند اکتشافات رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه باید منافع معادن استان به مردم سیستان و بلوچستان بازگردد، ادامه داد: اجازه نمی دهم شرکت های دولتی با بخش خصوصی رقابت کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در این نشست اظهار داشت: ایمیدرو به دنبال رقابت با بخش خصوصی نیست بلکه به دنبال ایجاد بستر توسعه بخش خصوصی هستیم.
وی بیان کرد: منابع دولتی در جایی که بخش خصوصی فعال است هزینه نمی شود، ما وظیفه داریم که در استان هایی که نیازمند توسعه هستند نقش ایفا کنیم.
وجیه اله جعفری افزود: آمادگی این را داریم که مرحله به مرحله از توان بخش خصوصی در حوزه مواد معدنی استفاده و پشتیبانها را برای حضور این بخش شامل صندوق بیمهای ارائه تسهیلات، زیرساختهای تامین برق و آموزش فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه هر جایی که امکان فعالیت بهش خصوصی نیست به شرکت ایمیدرو واگذار کنید، عنوان کرد: سیستان و بلوچستان استعداد معدنی خوبی دارد و یکی از اولویت های ماست.
جعفری یادآور شد: برای تامین آب مورد نیاز صنایع به آب نیاز داریم و در زمینه استحصال آب ژرف سرمایهگذاری می کنیم.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران نیز در این جلسه گفت: این سازمان از دیرباز در سیستان و بلوچستان فعالیتهای خیلی خوب و تولید اطلاعات پایهای در سالیان گذشته انجام داده که منجر به شناسایی این منطقه به لحاظ معدنی برای تمام بخشهای خصوصی و دولتی شود.
وی ادامه داد: به دنبال معادن سطحی نیستیم بلکه به دنبال اکتشافات ذخایر پنهان هستیم و به نتایج خوبی رسیدیم.
علیرضا شهیدی افزود: سیستان و بلوچستان در حوزه معدنی پتانسیل بسیار خوبی دارد و شاید در آینده نه چندان دور این استان به عنوان یکی از قطبهای مس، آهن یا طلا تبدیل شود.
وی تصریح کرد: سازمان زمینشناسی ایران با تکنولوژیهای پیشرفتهای که دارد به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان و چیزهای است که بخش خصوصی توانایی اکتشاف آن را ندارد و بر اساس این پتانسیل به دنبال کشف اعماق پنهانی ۴۰۰ متر هستیم، کاری که شاید با حفاری سالیان سال طول بکشد و هزینههای زیادی داشته باشد ما آن را در یک بازه زمانی کوتاهتر و با دقت بیشتر انجام خواهیم داد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران ادامه داد: خوشبختانه کشورمان پتانسیل خیلی خوبی در مواد معدنی دارد به ویژه این پتانسیل در سیستان و بلوچستان نیز وجود دارد و باید بگویم بالای ۸۱ ماده معدنی در کشور هست که مطمئنیم این استان میتواند به بهشت مواد معدنی تبدیل شود.