رییس هیات فوتبال به جای پاسخگویی، اقدام به تخریب دبیر پیشین هیات فوتبال کرد
رییس هیات فوتبال به جای پاسخگویی، اقدام به تخریب دبیر پیشین هیات فوتبال کرد
پخش زنده برنامه ورزشی ماراتن از شبکه هامون، حقایق تلخ بسیاری در خود نهفته داشت. اگر چه همه چیز به ظاهر آرام پیش می رفت، اما ارتباط تلفنی برنامه با عبدالعزيز یارمحمدی داور پیشکسوت و دبیر پیشین هیات فوتبال استان، فضای یکدست برنامه را وارد فاز چالش کرد. 

اکبری رییس هیات فوتبال سیستان و بلوچستان در طول برنامه از مدیران استانی و خلف وعده هایشان گفت. یارمحمدی هنگام حضور روی آنتن زنده، خطاب به وی گفت: شما هشت سال نایب رییس هیات فوتبال بوده اید و باید در گذشته با سامان دادن به هیات فوتبال برنامه های خود را آغاز می کردید تا امروز آن‌ها را پی می گرفتید. یارمحمدی در خصوص دلیل عدم حمایت مدیران استانی از فوتبال عنوان کرد: چرا باید مدیران به فوتبال کمک کنند وقتی ساختار مناسبی ندارد و حتی از داشتن یک مکان اداری محروم است.

اکبری رییس هیات فوتبال استان به جای پاسخگویی به نقدها، سطح مطالبات را به تخریب وی تنزل داده و اذعان کرد: یارمحمدی چند سال دبیر هیات فوتبال بوده و به دلیل این‌که کارش را درست انجام نداده است، دکتر سیدالحسینی (دبیر سابق هیات فوتبال) او را برکنار کرده است.

این ادعا باعث شد تا خبرنگار دیار عیار با عبدالعزیز یارمحمدی تماس بگیرد. وی به خبرنگار دیار عیار گفت: من حدود شش ماه دبیر هیات فوتبال بوده ام و چون برنامه های من توسط رییس هیات فوتبال وقت وتو می‌شد از دبیری هیات استعفا داده ام نه اینکه برکنار شوم. او دلیل استعفای خود را بعد از فروش تیم هامون سازه اعلام کرد. یارمحمدی مدعی شد که پس از فروش این تیم به رییس هیات استات پیشنهاد داده تا با بخشی از این درآمد به ارتقای سطح کیفی مربیان استان اختصاص داده شود تا از این طریق بتوانند به فوتبال پایه استان یاری رسانده و بازیکن به تیم های سایر استان ها فروخته و از این طریق کسب درآمد کنند.

اگر چه نقد یارمحمدی به رییس هیات فوتبال در برنامه ماراتن کمی بیش از دو دقیقه زمان برد و پاسخ رییس هیات مبنی بر برکناری وی به دو جمله خلاصه شد، ولی در واقع این مدل نگرش عامل اصلی همه ناکامی های فوتبالی ماست. وقتی رییس هیات فوتبال تحمل دو دقیقه نقد را ندارد، چگونه می تواند طیف های مختلف فکری را کنار هم جمع کند تا به ساختار ناکارآمدی که چندین دهه بر فوتبال استان حاکم بوده را پایان دهد؟

واقعیت تلخ فوتبال ما اینست که متولیان فوتبال پشت آمار و ارقام های مقطعی پنهان می شوند. مشکل فوتبال ما فراتر از پول است. اگر پول راهگشا بود که تیم باشگاه هامون سازه در لیگ دسته دوم به اندازه یک باشگاه دسته یک فوتبال هزینه می کرد، چه در باشگاه پرسپولیس زاهدان و چه هامون سازه، فوتبالیست های بومی نقشی نداشتند. مالکان این دو باشگاه برای حفظ موقعیت خود در لیگ دسته دوم مجبور بودند از بازیکنان غیر بومی استفاده کنند. چرا؟ چون بازیکنان سیستان و بلوچستان کار تیمی را نیاموخته اند. مربی کاربلدی در استان نبوده تا در کنار پرورش استعدادهای فردی، کار تیمی و تاکتیک های مدرن فوتبال روز دنیا را به بازیکنان بیاموزد. مدیر فوتبالی صاحب اندیشه و دارای چشم انداز مشخصی هم در کار نبوده تا تفکر سنتی به فوتبال را تغییر دهد.

ای‌کاش به جای انتقام گیری ها و سو تفاهم ها، آستانه تحمل را در بدنه مدیریتی فوتبال استان افزایش می دادیم. مادامی که در سطوح مدیریتی، کارها رفاقتی پیش می رود تا بر اساس اصول و برنامه، نمی توان از بازیکنان استان توقع کار گروهی و ارتقای سطح کیفی داشت. فوتبال یک علم است و برای ترویج و حصول نتیجه، به حضور افراد آگاه به این علم در استان نیازمندیم.