به گزارش دیار عیار، محمدامین بارانی روز یکشنبه این زمینه بیان کرد: سیستان وبلوچستان دارای ۱۳ محدوده فاقد آبخوان، ۶ محدوده پیشنهاد ممنوعه، ۹محدوده ممنوعه و ۱۱محدوده آزاد دارای ۱۱ درصد از مساحت کشور است.
وی درباره آخرین اقدامات طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، افزود: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون انسداد ۲ هزار و ۲۰۰ حلقه چای غیرمجاز با حجم صرفهجویی ۸۲ میلیون متر مکعب، نصب چهار هزار و ۵۰۰ دستگاه کنتور هوشمند با حجم صرفهجویی ۴۰ میلیون متر مکعب و تعیین تکلیف ۹۸۰ حلقه چاه فاقد پروانه باحجم صرفهجوی ۹۰ میلیون متر مکعب در سطح استان انجام شده است.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: با هدف آشنایی مردم و کشاورزان با تاثیرات منفی حفر چاه غیر مجاز اقدامات شامل برگزاری جلسات با مقامات اجرایی، بهره برداران، بخشداران و دهیاران و نصب بنر وتابلوهای اطلاع رسانی و تشویق کشاورزان در استفاده از روشهای نوین آبیاری انجام شده است.
وی درباره شناسایی و جمع آوری دستگاههای حفاری غیر مجاز، گفت: از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۸۶ دستگاه حفاری غیرمجاز به همراه تجهیزات و ماشین آلات مربوطه در سطح استان شناسایی و جمع آوری شده است.
بارانی اظهار کرد: حدود ۹۱ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی و بهداشتی در سیستان و بلوچستان از منابع آب زیرزمینی تامین میشود، شمال استان وابسته به منابع آب سطحی و رودخانه هیرمند بوده و در مرکز استان از منابع آب زیر زمینی که از ظرفیت بسیار پایینی برخوردار است تامین شده و در جنوب استان از منابع آبهای سطحی و و زیرزمینی تامین می شود.