بهروز افخمی حرف زدن بلد نیست؛ حرف نزدن هم بلد نیست!
بهروز افخمی حرف زدن بلد نیست؛ حرف نزدن هم بلد نیست!
اظهارات بهروز افخمی، کارگردان، فیلم نامه نویس، نماینده مجلس ششم و مجری برنامه هفت در خصوص قتل استاد داریوش مهرجویی و انتساب آن به به رژیم صهیونیستی بار دیگر حاشیه ساز شد.

بهرور افخمی پس از قتل استاد مهرجویی و همسر وی با حضور در محل جنایت با خنده به خبرنگاران گفت: آمدم تحقیق کنم، می خواهم یک داستان درباره جنایت به سبک هیچکاک بنویسم.
وی علیرغم اینکه مدعی بود که مرحوم مهرجویی استاد وی است، اما آثاری از ناراحتی در چهره وی جلوه گر نبود و در این مصاحبه چند دقیقه ای بارها خندید!
افخمی چندی قبل نیز در برنامه تلویزیونی به افق فلسطین مطرح کرد: از قرائن پیداست که در خصوص قتل مرحوم مهرجویی پای اسرائیل در میان است.
وی در بخشی از این مصاحبه عنوان کرد: تبلیغات شدیدی علیه مهاجران و اتباع افغانستانی در ایران طی یک ماه گذشته آغاز شده که به نظرم مشکوک می آید و مواردی در خصوص این که مشخص نیست جمعیت آن ها چقدر است و اگر حمله ای از افغانستان شود، مهاجران افغانستانی چه اقدامی می کنند. چرا آب هیرمند را نمی دهند؛ رودخانه ای که آب ندارد (خنده)، طالبان پس از بازدید یک گروه دیپلماتیک از سد ها افغانستان، گفته بود بیایید نگاه کنید؛ ببینید آب داریم که به شما نمی دهیم؟
اظهارات نابخردانه بهروز افخمی ناشی از ناآگاهی وی از شرایط افغانستان، تهدید های اجتماعی، اقتصادی و امنیتی اتباع غیر مجاز و رویکردهای هیدروپلیتیکی افغانستان است و بخشی از ادعاهای وی شباهت بسیاری به مواضع طیفی دارد که شدیدا به دنبال تطهیر طالبان هستند و اصولا تراز تجاری با افغانستان برای آن ها از سرنوشت مردم سیستان بسیار مهم تر است.
از فردی که سبقه نمایندگی مجلس دارد و مانند سایر همکاران فیلمساز خود زیست کند، اهل مطالعه باشد و رویدادهای مهم روز را دنبال کند، چنین اظهارات عوام گونه بعید است.
اگر ادعای بهروز افخمی در خصوص بی آبی رودخانه هیرمند و ادعاهای مشابه سایر مقامات ایرانی را معیار قرار دهیم، تکلیف انحراف دو میلیارد متر مکعب آب به سمت گودزره توسط سامانه انحرافی بند کمال خان و داده های ماهواره خیام مبنی بر وجود آب در سدهای افغانستان و حوضه آبریز هیرمند که توسط خبرگزاری های دولتی در پاسخ به ادعای امارت اسلامی منتشر شد، چه می شود؟
جناب افخمی آن‌قدر اهل مطالعه نیست که نمی داند بازدید هیات ایرانی از حوضه آبریز هیرمند و ایستگاه آب‌سنجی دهراود در ماه های پایانی سال آبی و فصل زراعت انجام شده است. وی آن‌قدر بی اطلاع است که نمی داند پایان فصل زراعت مخازن سد ها به حداقل می رسد و از طرفی طالبان به هیات ایرانی اجازه بازدید از سد کجکی را ندادند. شوربختانه از فعالیت سیاسی، رسانه ای و سبقه نمایندگی مجلس، اصول دیپلماسی رسانه را نیاموخته و مباحثی را در رسانه ملی طرح می کند که بی تردید در مذاکرات حقابه طبق معاهده دلتا به عنوان سند از جانب طرف افغانستانی ارائه خواهد شد.
در باب رویکردهای هیدروپلیتیکی افغانستان مطالب بسیاری می توان نوشت، اما مقامات دولت، نمایندگان مجلس و طیف همفکر بهروز افخمی به چند پرسش پیرامون ادعاهایی که پیرامون عدم وجود آب در حوضه آبریز هیرمند مطرح می کنند و معتقدند که تغییر اقلیم و بروز خشکسالی در افغانستان موجب شده که طرف افغانستانی حقابه ایران را تامین نکند، خالی از لطف نیست.
مگر در افغانستان هر چند سال شاهد بروز خشکسالی نبودیم؟ چگونه در دهه ۸۰ و ۹۰ در زمان خشکسالی شاهد ورود آب به سیستان بودیم؟
چرا بروز خشکسالی پیش از احداث بند کمال خان، ایران را از حقابه اش محروم نمی کرد؟
تایید ادعاهای مقامات افغانستان مبنی بر عدم وجود آب ناشی از بی اطلاعی است یا ضعف در حوزه دیپلماسی؟