محمدحسن دهمرده روز شنبه در گفت و گو با دیار عیار اظهار داشت: افغانستان با جمهوری اسلامی ایران مرزهای مشترک طولانی دارد و بخش عمدهای از مایحتاج این کشور از طریق ایران تامین و ترانزیت می شود، بنابراین می توانیم از این طریق فشارهایی به افغانستان وارد کنیم.
وی افزود: شاید عده ای این تئوری را مطرح کنند که افغانستان مسیر جایگزینی را برای تامین مایحتاج خود انتخاب می کند، بدون تردید این موضوع تصمیم ساده ای برای افغانستان نخواهد بود و بهترین مسیر برای تامین مایحتاج این کشور، ایران است.
وی اضافه کرد: افغانستان باید قبول کند که علاوه بر اختصاص حق آبه سیستان، تالاب بین المللی هامون از سیلاب های فصلی محروم نباشد.
فرماندار اسبق شهرستان نیمروز گفت: لازمه گرفتن حق آبه سیستان و تالاب هامون دیپلماسی بسیار قوی، پیگیری مستمر و فشار از طریق مجامع بین المللی به افغانستان است.
وی ضمن اشاره به اینکه حجم آب قابل توجهی پشت بند کمال خان ذخیره نمی شود و این حجم آب در مقایسه با آورد رودخانه هیرمند رقمی نیست، یادآور شد: هدف آن ها با انحراف مسیر رودخانه به سمت گودزره فشار بر ایران بوده است.
وی این اقدام افغانستان را خلاف موازین بین المللی دانست و تصریح کرد: در سطح بین المللی، سدهای متعددی ایجاد شده اما انحراف آب رودخانه، خلاف تمامی پروتکل های بین المللی است.
مدیرکل اسبق منابع طبیعی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه طالبان همان سیاست ها اقتصادی و عمرانی دولت سابق را اجرا می کنند، خاطرنشان کرد: مدیرانی که در وزارت آب و برق فعالیت دارند از بدنه دولت قبل باقی ماندند و در این زمینه بدون تردید از همان برنامه ریزی های سابق تبعیت می کنند.
دهمرده ضمن اشاره به اینکه در زمینه آب، طالبان به دنبال منافع خودشان هستند، تاکید کرد: حکومتی که ادعای مسلمانی دارد و خود را امارت اسلامی معرفی می کند، مسیر رودخانه را به سمت شوره زار که هیچ استفاده ای ندارد، تغییر نمی دهد، آب باید مسیر خودش را طی کند اما آن ها برای فشار به ایران این اقدام را انجام دادند.