به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید منصور سید سجادی سرپرست هیأت باستانشناسی با اعلام این خبر، کشف اینگونه لوحها را در مناطق غربی ایران امری عادی خواند و تصریحکرد: اما نکته اینجاست که در شرقیترین نقطه دشت لوت و ایران، باستانشناسان تا کنون به چنین کشف منحصر به فردی دست نیافته بودند.
وی با بیان اینکه این لوح نشان از ارتباط جامعه شهر سوخته با مردم آغاز ایلامی دارد افزود: حسین مرادی باستان شناس و معاون هیأت باستان شناسی در عمق ۴ متری اتاق شماره ۲۷ منطقه مسکونی محوطه شهر سوخته در حین کاوش به این لوح رسید.
سید سجادی این کشف را تا حدودی غیر منتظره خواند و گفت: در همایش باستان شناسی جنوب شرق این نوید را به جامعه باستان شناسی داده بودم که در آینده خیلی نزدیک چنین رویدادی رخ خواهد داد و هیأت باستانشناسی به این کشف دست خواهد یافت.
سرپرست هیأت باستان شناسی، در بیان مشخصات این لوح حسابداری گفت: این لوح ۱۱ سانتیمتر طول و هفت سانتیمتر عرض دارد و شامل دو گونه علامت است.
وی اظهار کرد: یکی از علامتها خطوطی هستند که نشانگر نوع کالای ارسال شده همراه لوح است و دیگری سلسله شکلهای مستطیلی عمقدار که نشان از تعداد کالای ارسال شده دارند که فعلاً برای ما ناآشنا ست.
سیدسجادی مهمترین نکته در ساختار این لوح را اثر مهر استوانهای ارسال کننده بر روی آن خواند و گفت: طبق ساختار این مهر، کاملاً روشن است که مردم در آن دوره از سیستم حسابداری ۱۰ گانی استفاده میکردند، برخلاف سومریها که سیستم حسابداری آنها بر اساس نظام ۶۰ گانی بوده است.
سرپرست هیأت باستان شناسی با اشاره به اینکه تا این فصل در بخشهای خیلی قدیمیتر شهر سوخته کاوش نشده بود تصریح کرد: در دو فصل گذشته تصمیم گرفتیم در لایههای عمیقتر کار کنیم که خوشبختانه این تصمیم منجر به کشف این لوح با ارزش در عمق چهار متری شد.
او اظهار کرد: هماکنون و در روزهای پایانی کاوش و پژوهش فصل نوزدهم در پایگاه شهر سوخته مشغول ثبت، ضبط و آمادهسازی مستندات و گزارش کار هستیم و کار حفاری در سه گمانه اصلی در منطقه مسکونی به اتمام رسیده است.