به گزارش دیار عیار، امروز (دوشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) در مراسمی با حضور «مهرداد بذرپاش»، وزیر راه و شهرسازی ایران و «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار توسط شرکت IPGL هند، امضا شد.
امضای این قرارداد، نقطه عطفی در همکاریهای تجاری و اقتصادی دوجانبه و منطقهای ۲ کشور و همچنین تسهیل همکاریهای راهبردی بین ایران و هند محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، از اهداف کلان انعقاد این قرارداد که در نتیجه مذاکرات کارشناسی و تخصصی گروه کاری مشترک حاصل شده، میتوان به تشریک مساعی طرفین در عملیاتی کردن اهداف موافقتنامه بینالمللی حمل و نقل در کریدور شمال- جنوب، موافقتنامه ترانزیتی سهجانبه ایران، هند و افغانستان با محوریت بندر چابهار و توسعه همکاریهای ترانزیتی و حمل و نقل چند وجهی بین ایران و هند در منطقه آسیای مرکزی در چارچوب اهداف همکاریهای راهبردی هند و آسیای مرکزی اشاره کرد.
وزیر راه و شهرسازی امروز دوشنبه در آیین امضای قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید رجایی چابهار با جمهوری هند، گفت: ایران سرزمین فرصتهای ترانزیتی است و توسعه بندر چابهار با دسترسی به راههای ریلی و جادهای، میتواند به هندوستان در دسترسی به بازار افغانستان، آسیای مرکزی، ترکیه، جمهوری آذربایجان و حتی روسیه کمک کند.
مهرداد بذرپاش افزود: توسعه ترانزیت مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و دولت ایران است.
وی با اشاره به توافق امروز، بیان داشت: ما از این توافق راضی هستیم و به هند اعتماد کامل داریم و این کشور را یکی از اقتصادهای بزرگ جهان میدانیم.
بذرپاش تصریح کرد: این قرارداد شروعی برای توسعه روابط تجاری بین ایران و هند خواهد بود.
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراههای جمهوری هند در این نشست، گفت: چابهار بندری ارزشمند از نظر ترانزیت است و میتواند در ارتباط هند با افغانستان و کشورهای سی آی سی محصور در خشکی مثمرثمر باشد.
“سارباناندا سونوال” افزود: ایران و هند دوستانی تاریخی و دیرینه هستند.
وی بیان داشت: ما هندیها معتقدیم وقتی تصمیم برای اجرای کاری میگیریم، دیگر فاصلهها تاثیرگذار نیستند.
سونوال ادامه داد: امروز یک تصمیم و اقدام تاریخی بین ایران و هند در حال انجام است.