فعالیت فرهنگی از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند
فعالیت فرهنگی از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: اگر در سیستان و بلوچستان به دنبال فعالیت فرهنگی برویم، جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی گرفته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، عباسعلی اویسی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: اگر اعتباری در حوزه آسیب های اجتماعی در استان اختصاص پیدا می کنند، انتظار می رود که بهزیستی به طور ویژه دیده شود.

وی با اشاره به اینکه در تمام آسیب های اجتماعی با رسد مواجه هستیم، افزود: اگر اعتبارات آسیب های اجتماعی در جای خود هزینه شود موثر خواهد بود.
وی بیان کرد: در طرح اخیر رصد دو سالانه آسیب های اجتماعی، فراوانی اعتیاد در سیستان و بلوچستان بیشتر بود که در رصد اولیه رتبه نهم و در رصد دوم در رتبه ششم قرار گرفتیم.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: سیستان‌ و بلوچستان در سایر آسیب های اجتماعی وضعیت خوبی ندارد، در بخش هایب از استان طلاق گزارش نمی شود.
وی تصریح کرد: دفتر امور اجتماعی استانداری یکی از بخش هایی است که در حوزه اعتبارات و سیاست گذاری مرجعیت دارد.
این مسؤول عنوان کرد: مرکز اورژانس ۱۲۳ بهزیستی در ۱۵ شهرستان این استان فعال است و ۲۰ هزار نفر از خدمات اجتماعی بهزیستی استان استفاده می‌کنند.
وی اضافه کرد: ۲۵۰۰ واحد مسکن مددجوان بهزیستی در دست ساخت است که سال گذشته ۶۹۴ واحد تحویل متقاضیان شده است.
اویسی گفت: در طرح مسکن ملی نیز هر مددجویی که ثبت نام کرده از حمایت این سازمان برخورد خواهد شد.
وی اظهار کرد: مسئله کودکان خیابانی، ساماندهی متکدیان، معتادان متجاهر، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب ماموریت های مشترک میان سازمان بهزیستی و شهرداری است.
وی تاکید کرد: توان سازمان بهزیستی پاسخگوی حجم آسیب نیست، شهرداری در این زمینه ها رسالت قانونی دارد و رسالت شهرداری از بهزیستی هم حدی تر است.
این مسؤول بیان کرد: اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان ۸۵ درصد نوزادان را در مراکز تسهیلات زایمانی غربالگری شنوایی انجام داده است که در این زمینه رشد خوبی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه بیشتری جمعیت معلول سیستان و بلوچستان معلولان جسمی حرکتی و ذهنی تشکیل می دهند، گفت: حوادث رانندگی در دامن زدن به تعداد معلولان جسمی و حرکتی بی تاثیر نیست، همچنین برای پیگیری از ولادت نوزدان معلول ذهنی نیز مراکز مشاوره پیش ازدواج و ژنتیک فعال است تا بررسی های لازم انجام شود.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه ازدواج های فامیلی به ولادت کودکان معلول دامن می زند، گفت: امیدواریم بزرگان علما فرهنگ سازی لازم را برای جامعه هدف کرده و آنان را به سمت مراکز مشاوره ارجاع دهند.
وی با بیان اینکه یکی از چالش های بزرگی که کشور با آن مواجه بود، مسئله اعتیاد کودکان است و افزود: متاسفانه سن اعتیاد پایین آمده و کودکان هم درگیر مسئله اعتیاد شده اند و در پاتق ها تعدادی از کودکان زندگی می کنند و آغشته به این پدیده شوم شدند و نیاز به ساماندهی دارند.
اویسی گفت: هزار و ۹۸۰ خانوار در لیست انتظار فرزند خواندگی در استان هستند و همچنین در سال گذشته ۷۸۰ میلیون تومان واریزی جهیزیه برای مددجویان انجام شده است و هزار و ۶۰۰ زوج متقاضی کمک هزینه ازدواج داریم.