سهمیه سیستان و بلوچستان از دانشگاه فرهنگیان کاهش نیافته است
سهمیه سیستان و بلوچستان از دانشگاه فرهنگیان کاهش نیافته است
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان مدعی شد: سهمیه سیستان و بلوچستان از دانشگاه فرهنگیان کاهش نیافته است، ۱۶۰۹ نفر سهمیه دانشگاه فرهنگیان، ۱۰ درصد سهمیه استعدادهای درخشان، بخشی سهمیه مربوط به دانشگاه شهید رجایی و دو درصد سهمیه رشته های دوگانه است.

به گزارش دیار عیار، حسن بروشکی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص پرسشی مبنی بر چرایی کاهش حدود ۴۰۰ کلاس درس و عدم اخذ مجوز کلاس از وزارتخانه که موجب افزایش نیروی مازاد و تراکم دانش آموز در هر کلاس شده، اظهار داشت: هیچ کاهشی نداشتیم، بلکه برای افزایش کلاس تقاضا کردیم.

وی در پاسخ به این‌ پرسش که پیش از مدیریت شما در آموزش و پرورش استان خروجی نیروی انسانی از استان تقریبا نزدیک ۷۰۰ یا ۸۰۰ نفر در هر سال بوده ولی در سال قبل و امسال به حدود ۱۵۰۰ نفر افزایش یافته، این موضوع با چه منطقی انجام شده است؟ افزود: با توجه به دستور وزیر مبنی بر انتقال نیروی های غیر بومی حتی برای ۶ ماه و یکسال، تلاش کردیم نیروهای غیر بومی را منتقل کنیم، چون برای نیروی مازاد نمی توانند ابلاغ بزنیم.

وی در پاسخ به این‌ پرسش که چرا میانگین نمره امتحان نهایی دانش آموزان استان در زمان مدیریت کنونی از ۱۱ به ۷ کاهش یافته، عنوان کرد: این موضوع کذب است، چنین چیزی نیست؛ جواب چه چیزی را بدهم؟

مدیرکل آموزش و پرورش استان ادامه داد: در حوزه نقل و انتقالات فرهنگیان از مجموع هفت هزار و ۹۷ متقاضی درون و برون استانی، با درخواست سه هزار و ۸۸۲ نفر موافقت شده که معادل ۵۴.۷ درصد است.

وی تصریح کرد: در سال تحصیلی جدید بیش از ۹۰۸ هزار دانش آموز در مدارس دولتی و غیردولتی در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند که از این رقم بیش از ۶۲ هزار دانش آموز جدید بوده اند که وارد چرخه تعلیم و تربیت شده‌اند در واقع این رقم در مقایسه با میانگین آمار کشوری رشد بیش از ۱۲ برابری را نشان می‌دهد.

به گفته وی در مقطع ابتدایی تراز نیروی انسانی مثبت است و کمبود نیرو وجود ندارد همچنین در مقطع متوسطه موضوع کمبود نیرو با تخصیص ساعات حق التدریس مانند سال‌های گذشته مدیریت شده و اکنون می‌توانیم بگوییم کلاسی بدون معلم در سیستان و بلوچستان وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳ در حوزه جذب و پذیرش نیروی انسانی اتفاق گسترده و بزرگی در سیستان و بلوچستان رقم خورده است به طوریکه در آزمون استخدامی ماده ۲۸ رشته‌های آموزگاران ابتدایی، استثنایی، دبیری، هنرآموزی و کیفیت بخشی تعداد پنج هزار و ۳۷ نفر و در دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه تربیت شهید رجایی و استعدادهای برتر ۲۰۰۰ نفر ردیف به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

بروشکی بیان کرد: در سال تحصیلی گذشته دانش آموزان سیستان و بلوچستان افتخارات بزرگی را در سطح ملی و بین‌المللی از جمله کسب ۱۴ مدال طلا و نقره در المپیادهای علمی و پژوهشی، کسب ۲ مدال طلا و برنز جهانی در رقابت آسیایی سنگاپور و رقابت جهانی توسعه نرم‌افزارهای موبایل در فرانسه و کسب بیش از ۱۰۰ رتبه اول تا سوم کشوری در المپیاد ورزشی، کنگره قرآنی سمپاد، جشنواره‌های جوان و نوجوان خوارزمی و کارسوق‌های علمی و پژوهشی به دست آورده اند.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان به شاخص میانگین معدل امتحانات نهایی دانش آموزان در خرداد ماه ۱۴۰۳ استان اشاره کرد و گفت: در این مدت شاهد رشد ۰/۳۶ درصدی میانگین معدل بوده ایم که با توجه به آمار بالای ۹۰ هزار دانش آموز و شرایط خاص برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، این رقم در میانگین کشوری با رقم۰/۷۲ درصد رشد قابل توجه است.

به گزارش دیار عیار، مدیرکل آموزش‌وپرورش سیستان و بلوچستان در حالی که مدعی شده بود که “کلاسی بدون معلم در سیستان و بلوچستان وجود ندارد”، اما ساعاتی قبل یکی از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرستان هیرمند با انتشار کلیپی از خانه نشینی به جای حضور در مدرسه به علت نبود معلم انتقاد کرده بود.