به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، طاهره شهرکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تشکیل جامعه تخصصی فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی با هدف ایجاد اشتغال و همچنین کمک به ارتقای جایگاه صنایعدستی با استناد به قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایعدستی مصوب بهمنماه ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.
وی گفت: جامعه تخصصی فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی بهعنوان مجموعهای غیردولتی و نمایانگر توانمندیهای بخش خصوصی، متشکل از بهترین افراد دارای سوابق مورد تایید، ضمن تعامل با بخشهای دولتی مرتبط در ایجاد زیرساختها، زمینهسازی و همکاری و مشورت در زمینه سیاستگذاری، در منطقه آزاد چابهار در حال تاسیس و راهاندازی است.
به گفته شهرکی، تاکنون هیات موسس این جامعه با حضور پنج نفر از فعالان صنایع دستی و هنرهای سنتی منطقه آزاد چابهار شکلگرفته و اساسنامه آن نیز در حال تدوین است و به زودی “مجمع عمومی” برای انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان با حضور فعالان این حوزه برگزار میشود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد چابهار بیان کرد: مخاطب اصلی این جامعه تخصصی، هنرمندان هنرهای سنتی، صنعتگران صنایعدستی ، تامین کنندگان مواد اولیه و ابزار آلات کارگاهی، تولیدکنندگان، فروشندگان و بازرگانان صنایعدستی هستند.
او افزود: کمک و برنامهریزی در راستای توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و ارتقای جایگاه آن در سطح ملی و بینالمللی، کمک به افزایش سهم صنایع دستی در تولید ناخالص داخلی کشور و دستیابی به شناخت جامع از گستره جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی ایران در بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی، همکاری برای سهمگیری مناسب و منطقی صنایع دستی در نظام اقتصادی و اشتغال و کارآفرینی ازجمله ماموریتهای این جامعه است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد چابهار ادامه داد: تمامی موارد ذکر شده، با تاکید بر کاهش محرومیت و بهبودبخشی معیشت ساکنان مناطق محروم با ترویج کسب و کارهای صنایع دستی براساس آییننامه مصوب و اساسنامه ابلاغی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از اهداف اصلی ایجاد جامعه تخصصی هنرمندان، صنعتگران و فعالان صنایعدستی در منطقه آزاد چابهار است.
شهرکی گفت: امیدواریم از طریق ایجاد این جامعه تخصصی در منطقه آزاد چابهار، بیش از پیش شاهد پیشرفت و توسعه صنایعدستی و هنرهای سنتی سواحل مکُران باشیم.
بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر در حوزه صنایع دستی این منطقه فعالیت میکنند.