به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار به نقل از روابطعمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان، مهرداد عرب اول، با اشاره به رویکردهای اصلی این سازمان در اجرای سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه برنامهریزی،گفت: در حوزه رشد اقتصادی با تمرکز بر ارتقای بهرهوری در شش ماهه دوم امسال، رشد اقتصادی بخشهای تولیدی و صادراتی استان تا سطح شهرستان تعیین و سهم هر شهرستان در تولید و صادرات مشخص شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در حوزه رشد اقتصادی با تمرکز بر ارتقای بهره وری برای سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: یکی از رویکردهای راهبردی در توزیع اعتبارات و تسهیلات استان در سال ۱۴۰۱، مشخص کردن نقش و جایگاه هر یک از بخشهای اقتصادی و شهرستانها در رشد اقتصادی و ارزش افزوده استان و تعیین بخشهای پیشرو اقتصادی هر شهرستان و هدایت منابع مالی به این بخشها بر اساس نتایج مطالعات آمایش شهرستان ها است.
*برنامهریزی برای صادرات به ۱۵ کشور همسایه ایران
وی گفت: در راستای افزایش توان استان در حوزه توسعه صادرات نیز در شش ماهه دوم امسال تامین زیر ساختهای بازارچههای مرزی، حذف موانع صادراتی، حمایت از صادرکنندگان در دستورکار قرار گرفته و در جلسات شورای برنامهریزی و توسعه استان، مسائل مربوط به توسعه صادرات برای اعضا تبیین و مکاتبات و پیگیریهای مربوط به حوزه بین الملل، امور اقتصاد مقاومتی و شورای اقتصاد سازمان برنامه و بودجه، به دستگاههای دخیل در توسعه صادرات ابلاغ و پیگیری شده است.
عرب اول اضافه کرد: برای سال آینده استفاده از ظرفیت صادرات به کشورهای همسایه بر مبنای سیاستهای دولت سیزدهم، سازمان برنامه و بودجه کشور درباره اولویت صادرات به ۱۵ کشور همسایه ایران در دستور کار قرار دارد و در راستای توسعه صادرات، پیگیر اجرایی شدن تفاهمنامه منعقده بین ایران و کشورهای همسایه، جزء برنامههای کاری سازمان در سال ۱۴۰۱ است.
* اهتمام سازمان به استفاده از ظرفیت های استفاده نشده در سال ۱۴۰۱
وی درباره رویکرد این سازمان در حوزه بهرهوری گفت: در این راستا نشستها و بحثهای کارشناسی در خصوص چگونگی ارتقای بهرهوری در سازمان برگزار شده، ظرفیتهای خالی و استعدادهای استفاده نشده استان در حال تهیه و تدوین است.
عرب اول اضافه کرد: استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها در بخش صنعت و معدن، استفاده موثر از منابع مالی و هدایت اعتباری بانک به سمت بنگاههای دارای بهرهوری در بخش غیر صنعتی، افزایش بهرهوری ریلی در حوزه راه و شهرسازی از جمله اقدامات زمینه سازی درخصوص بهرهوری است.
وی ادامه داد: در همین رابطه برای سال ۱۴۰۱ اهتمام سازمان به استفاده از ظرفیتهای استفاده نشده و ارتقای بهرهوری در بخشهایی بوده که در سال ۱۴۰۰ مطالعه شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به رویکرد این سازمان در حوزه رشد اقتصادی نیز گفت: در شش ماهه دوم امسال در راستای تسهیل فضای کسب و کار در سال ۱۴۰۰ با حمایت مالی سازمان، مرکز جذب سرمایهگذاری در استان آماده بهرهبرداری شده که در این مرکز کلیه فرآیند جذب سرمایهگذاری از ابتدا تا انتها انجام خواهد گرفت.
وی با بیان این که علاوه بر این، بخشهای اقتصادی که نیاز به حمایت اعتباری داشته، در قالب کمکهای فنی و اعتباری، اعتباراتی به دستگاههای اجرایی متولی ابلاغ شده است، افزود: در سال ۱۴۰۱ سیاست استان و سازمان تسهیل سرمایهگذاری و حمایت از سرمایهگذاری است.
*احصای مسائل و مشکلات سرمایهگذاری
عرب اول درباره اقدامهای انجام شده در حوزه اشتغالزایی و تسهیلات تأکید کرد: در شش ماهه دوم سال۱۴۰۰ کلیه تسهیلات پرداخت شده از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای اشتغالزایی روستایی مورد مطالعه قرار گرفته و علت تحقق یا عدم تحقق اهداف اشتغالزایی در این بخش مشخص و تعیین شده، در سایر حوزهها با بررسی طرحهای بزرگ، مسائل و مشکلات سرمایهگذاری در استان احصا شده است.
وی اضافه کرد: برای سال۱۴۰۱ سیاست سازمان در این حوزه، هدایت طرحهای سرمایهگذاری به سمت و سوی ظرفیتهای هر شهرستان بر مبنای مطالعات آمایش است.
*اجرای طرح های کوچک و زود بازده با هدف ایجاد اشتغال
وی با بیان این که اجرای طرحهای کوچک و زودبازده با هدف ایجاد اشتغال موقت یکی از سیاستهای استان برای پایداری سکونت در این خطه بوده است، گفت: برای سال ۱۴۰۱ هدایت نقدینگی طرحهای عمرانی به سمت رونق بازارهای مالی استان مورد توجه است.
*توسعه دولت الکترونیک با هدف کاهش فساد در سیستمهای اجرایی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی افزود: برگزاری آزمونهای استخدامی ۱۴۰۱، توسعه دولت الکترونیک در راستای سیاستهای دولت سیزدهم با هدف کاهش فساد در سیستمهای اجرایی، مکانیزه کردن نظام پرداختهای دستگاههای اجرایی و توانمندسازی نیروی انسانی از برنامههای راهبردی سال ۱۴۰۱ است.
وی گفت: در حوزه اقتصادی نیز برای سال ۱۴۰۱ ایجاد زنجیرههای ارزش و تولید براساس قابلیتهای اقتصادی استان مورد توجه قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت وبرنامهریزی استان سیستان با اشاره به اهمیت ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت و اثراتی که در پیشبرد پروژهها و اهداف توسعهای استان دارد، گفت: تبیین اهداف صندوق پیشرفت و عدالت در جلسات شورای برنامهریزی و توسعه استان، شورای اداری استان و کمیته برنامهریزی برخی شهرستانها در قالب نقشه راه توسعه به منظور آشنایی سرمایهگذاران با قابلیتهای سرمایهگذاری این خطه مورد توجه بوده است.