ایجاد آزمایشگاه جامع استاندارد یکی از الزامات توسعه سواحل مکران
ایجاد آزمایشگاه جامع استاندارد یکی از الزامات توسعه سواحل مکران
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: با توجه به آینده عظیم اقتصادی سواحل مکران از حضور سرمایه‌گذاران در راستای پیشبرد اهداف توسعه این منطقه حمایت می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، ماندانا زنگنه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در جلسه شورای استاندارد سیستان و بلوچستان که به میزبانی فرمانداری شهرستان بندری کنارک برگزار شد ضمن تبریک روز جهانی استاندارد اظهار داشت: با توجه به نقش سواحل مکران در توسعه و افزایش چشمگیر صادرات و واردات بویژه واردات کالاهای اساسی، استاندارد در حوزه ی سواحل مکران بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: با عنایت به وجود بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری و وجود بازارچه مرزی رسمی ریمدان،روند رو به رشد کشاورزی، شیلات ، صنایع تبدیلی و کنسروسازی در کنارک و صنایع معدنی و افزایش چشمگیر صادرات و واردات از این حوزه نیاز به ایجاد یک آزمایشگاه مرجع استاندارد با هدف تسهیل در روند توسعه اقتصادی و تجاری در این منطقه احساس می شود و این موضوع باید از هم اکنون در دستور کار تمامی دستگاههای مرتبط بویژه استاندارد قرار گرفته تا با استفاده از توان بخش خصوصی این امر محقق گردد.

زنگنه افزود:همانطور که گفته شد حوزه ی سواحل مکران نیاز به آزمایشگاه استاندارد مرجع دارد و در این زمینه استاندارد استان از هم اکنون فراخوان لازم را صادر و همه دستگاههای متولی بویژه بنادر و دریانوردی استان نیز مشوقهایی را در نظر بگیرند تا بخش خصوصی با سرعت بیشتر در این زمینه ورود و گام بردارد

وی گفت: سواحل مکران با توجه به اهمیت استراتژیک در منطقه با سرعت در حال رشد و توسعه است و قطعا نیاز است تمامی دستگاههای اجرایی نیز با همین سرعت خود را تطبیق دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: در حوزه ی سواحل مکران و در شهرستانهای چابهار و کنارک ظرفیت های آشکار وجود دارد و شهرستانهای جدیدالتاسیس دشتیاری و زرآباد نیز دارای ظرفیت های بالقوه ای هستند و در زمینه ی کشاورزی، تجارت مرزی، بندر، صنایع شیلاتی و آبزیان و صنایع معدنی در این حوزه ظرفیت های قابل توجهی وجود دارد و بر همین اساس ایجاد ادارات و نمایندگیهای استاندارد در شهرستانهای کنارک، دشتیاری و زرآباد در دستور کار قرار گیرد و پی گیر جذب نیروی انسانی در این زمینه خواهیم بود.
زنگنه در پایان افزود: در بحث نمونه برداری از کالاهای اساسی در بندر شهید بهشتی چابهار و با هدف ترخیص سریع محموله های وارداتی، با تفاهم های صورت پذیرفته، استاندارد از کالای اساسی کشتی های داخل بندرگاه نمونه برداری و آزمایشات لازم را انجام دهد و در اختیار دستگاههای دیگر قرار دهد و در صورتی که دستگاههایی مانند پشتیبانی امور دام، دامپزشگی و قرنطینه و … نیاز به آزمایشات تخصصی تر داشته باشند از نمونه های برداشت شده استاندارد استفاده و به نوعی تمرکز در این زمینه صورت پذیرد.

حمیدالدین یوسفی فرماندار شهرستان کنارک نیز در این جلسه گفت: شهرستان کنارک ظرفیت های بالقوه ای در زمینه صنایع، شیلات و آبزی پروری و کشاورزی دارد .
وی افزود: تخصصی ترین شهرک صنعتی سیستان و بلوچستان و دومین شهرک صنعتی فعال استان در شهرستان کنارک وجود دارد و ۷۰ واحد صنعتی در این شهرک مشغول به فعالیت که ۷۰ درصد آن در زمینه صنایع شیلاتی فعال می باشند و برترین برندهای کنسرو ماهی کشور در این شهرستان تولید می شوند.
یوسفی پروژه گوردیم را بزرگترین پروژه بخش خصوصی در استان نام برد و گفت بزودی اولین برداشت آزمایشی میگو از حوضچه ها آغاز خواهد شد.

فرماندار کنارک در پایان گفت: قطعا صدور مجوزهای صادرات و واردات نیازمند یک ساختار تشکیلاتی و بویژه حضور استاندارد است تا در کوتاه ترین زمان مشکل هم مشکل تولید و هم مشکل صادرات نیز رفع گردد و بر همین اساس ایجاد آزمایشگاه استاندارد در شهرک صنعتی تخصصی کنارک احساس می شود که تقاضای ایجاد این آزمایشگاه را در شهرک صنعتی کنارک داریم.