اقدامات ماندگاری در حوزه فرهنگ و هنر زابل انجام شده است
اقدامات ماندگاری در حوزه فرهنگ و هنر زابل انجام شده است
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل گفت: یکی از سیاست های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل راه اندازی انجمن ها و مجموعه هایی است که در حوزه فرهنگ و هنر شهرستان زابل ماندگار باشد، از آنجایی که شکل گیری موسسات فرهنگی و انجمن ها اگر به درستی جهت داده شود و افراد فعال و تاثیر گذار در مدیریت این انجمن ها بکار گرفته شوند، سنگ بنایی خواهد بود برای شروع فعالیتهای فرهنگی و با تغییر مدیریت ها این مجموعه ها تعطیل نخواهد شد بسیار مهم است که رویکرد دستگاه های فرهنگی به این سمت و سو جهت داده شود.

محمد میر در گفت و گو اختصاصی با دیار عیار اظهار داشت: استودیوی صدابرداری در راستای اشاعه موسیقی برای نخستین بار در منطقه ی سیستان با مشارکت بخش خصوصی راه اندازی شد.

وی بیان کرد: راه اندازی دومین نمایندگی سینمای جوانان در استان که با برگزاری کارگاههای نقد و بررسی فیلم، آموزش فیلم نامه نویسی و فیلم سازی توانسته است از فعالترین مجموعه های هنری مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل باشد از جمله فعالیت‌هایی است که می تواند هنر هفتم را در منطقه اشاعه دهد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل با اشاره به اینکه در شهرستان تعامل مطلوبی میان اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با اداره فرهنگ شکل گرفته، ادامه داد: انجمن نمایش شهرستان زابل تقریبا هر روز در روزهایی که اپیدمی کرونا در وضعیتی به جز قرمز بوده تمرین نمایش داشته و نمایش‌های متعددی را به روی صحنه برده و چندین اجرای خیابانی نیز برای عموم برگزار کرده است.

وی تصریح کرد: گروه رقص سنتی نوجوانان با همکاری اداره آموزش و پرورش شهرستان زابل تشکیل شده که از زمان تشکیل تا کنون این گروه نوجوان با لباس سنتی سیستانی اجراهای متعددی داشته اند.

میر اظهار کرد: کارگاه دائمی خوشنویسی در روستای کرباسک با همیاری خیرین در دست راه اندازی شده است.

وی ضمن اشاره به راه اندازی موسسه ی فرهنگی مهر ژاله ای، یادآور شد: توسط این موسسه انجمن شاهنامه خوانان نوجوان سیستان راه اندازی شده که قریب به ۱۵ نفر نقال و شاهنامه خوان متبحر را آموزش داده و برنامه ریزی شده که با تکیه بر این مجموعه، شهرستان زابل به پایتخت شاهنامه خوانی و نقالی ایران تبدیل شود.

وی اضافه کرد: انجمن ادبیات داستانی برای نخستین بار در تاریخ استان سیستان و بلوچستان در زابل با عنوان انجمن ادبیات داستانی “ارنواز ” راه اندازی شده و یکشنبه هر هفته تشکیل جلسه می‌دهد، در انجمن ادبیات داستانی ارنواز، ادبیات داستانی ایران و جهان نقد و بررسی می‌شود و به آموزش داستان نویسی پرداخته می شود، استقبال خوب جوانان و نوجوانان از انجمن ادبیات داستانی نوید بخش آینده ی خوبی در ظهور داستان نویسان خوب در منطقه خواهد بود.

محمد میر گفت: در مدت کمتر از یکسال انجمن ادبی مولانا و انجمن ادبی فرخی به صورت مشترک با آموزش و پرورش در شهرستان زابل راه اندازی شده است.

وی عنوان کرد: انجمن شعر و ادب آزادسرو سیستان در سال ۹۹ بیش از صد برنامه ی ادبی ملی در فضای مجازی داشته و نسبت به گذشته فعال تر شده است.

وی گفت: کارگاه مد و لباس در محل مجتمع فرهنگی و هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل راه اندازی شده که با تولید لباس محلی در حفظ لباس سنتی سیستانی ایفای نقش می‌کند.
میر در ادامه خاطرنشان کرد :یکی از نیازهای ضروری منطقه ی سیستان فعالیت برای افزایش طول عمر گویش سیستانی است، حرکتی که توسط استاد فقید غلامعلی رییس الذاکرین آغاز شد و در جنبه های مختلف فرهنگی از گویش گرفته تا احیای پوشش محلی و ….تاثیر گذار بود که در همین راستا بزودی انجمن گویش سیستانی رییس الذاکرین شروع به فعالیت خواهد کرد که همراهی و همدلی اساتید و بزرگان سیستانی در ثمربخش بودن این انجمن بسیار اهمیت دارد.

رییس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل گفت: درهای اداره ی فرهنگ و ارشاد زابل مشتاقانه به روی همه ی اهالی فرهنگ و هنر و کسانی که می‌توانند قدمی در توانمند سازی عرصه ی فرهنگ و هنر داشته باشند باز است و از همه ی اهل فرهنگ و هنر استدعا داریم برای بهتر شدن حال فرهنگ و هنر و مردم سیستان ما را یاری کنند تا جنبش فرهنگی موثری در منطقه ی سیستان شکل بگیرد، امید به زندگی در مردم افزایش یابد و بتواند در ماندگاری جمعیت در منطقه موثر واقع شود.