اتصال واحد‌های صنعتی به راه آهن موجب تقویت شریان های اقتصادی می شود
اتصال واحد‌های صنعتی به راه آهن موجب تقویت شریان های اقتصادی می شود
دیار عیار: گسترش راه ها و راه آهن و زیرساخت های حمل و نقل یکی از عوامل مهم توسعه به شمار می رود، از طرفی حمل کالا توسط ناوگان حمل و نقل ریلی به دلیل داشتن صرفه اقتصادی، کاهش مصرف سوخت نسبت به ناوگان حمل و نقل جاده ای، تاثیر گذاری بر روی میزان ترافیک جاده ای و کاهش آلودگی هوا، محور توسعه و حافظ محیط زیست عنوان می‌شود.

حمل انبوه کالا بالاخص حمل کالاهای خطرناک در کوتاه ترین زمان با سطح ایمنی و صرفه اقتصادی بالا خصوصیاتی است که حمل و نقل ریلی را با سایر شیوه های حمل و نقل متمایز می کند.

راه آهن چابهار _ زاهدان _ میلک نقطه عطفی در معادلات ترانزیت کالا در کریدور شمال _ جنوب خواهد بود که با بررسی میزان کالای قابل حمل در بنادر چابهار و کنارک و میزان ظرفیت تخلیه کالادر بندر اقیانوسی چابهار اهمیت این پروژه قابل لمس است.

تکمیل پروژه چابهار_زاهدان_ میلک و اتصال راه آهن به بندر چابهار و همچنین حمل کالا مخصوصا مواد اولیه مورد نیاز صنایع با حداقل تعرفه در حجم بالا به چرخیدن چرخ صنایع تولیدی کمک شایانی می کند و راه آهن نیز می‌تواند به نقطه عطفی در زمینه توسعه اقتصادی و جهش تولید منطقه و کشور بدل شود.

قطع به یقین با اتصال بنادر و صنایع تولیدی با ایجاد خطوط فرعی و آنتنی به شبکه ریلی شاهد کاهش هزینه های تحمیلی به تجار و صنایع خواهیم بود و این صرفه اقتصادی به بدنه چرخه تولید باز خواهد گشت و این مهم زیربنای رونق تولید را رقم می زند.

فرشید عابدی