حسن سپاهی در گفت و گو با خبرنگار دیار عیار در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بلوار فرهنگ به نام یکی از شهدای والامقام تغییر نام پیدا کرده است، آیا نمی شد نام بلوار دیگری را به نام آن شهید بزرگوار نامگذاری کرد؟ اظهار داشت: چه اشکالی دارد که بلوار فرهنگ به نام شهید شوری زاده شده است؟
وی در پاسخ به این سوال که چرا نام فرهنگ باید از یک بلوار حذف شود، افزود: درون زاهدان معابر و خیابانهای زیادی داریم، سیاست شورای ششم این است که هر معبری درون شهر باشد به نام شهدا نامگذاری شود، بخاطر اینکه شورای ششم در مسیر شهداست، اعتقاد ما این است و زمانی که مردم به سمت منازل شان می روند در طول مسیری که طی می کنند باید بدانند که خون کدام شهید والامقام ریخته شده است، این امنیتی که داریم مدیون خون شهداست.
وی بیان کرد: ما به دنبال ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستیم، اینکه نام یک معبر را به نام یک شهید نامگذاری کردیم در جهت ترویج مسایل فرهنگی است و اعتقاد داریم برای ترویج مقام شهدا، ما بهترین خیابان ها را باید به نام شهدا نامگذاری کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر زاهدان در پاسخ به این سوال که چرا باید نام فرهنگ از یک بلوار حذف شود؟ گفت: اشکالی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اشکالی ندارد؟ ما اگر به سمت ایثار و شهادت سوق پیدا می کنیم بخاطر فرهنگ ماست، تصریح کرد: ما دو بلوار و دو خیابان فرهنگ داشتیم، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زاهدان بررسیها را انجام می دهد که یک نامگذاری انجام شود، این نامگذاری به این جهت نیست که بخواهیم فرهنگ را فراموش کنیم یا واژه فرهنگ را حذف کنیم، ما در جهت پاسداشت مقام فرهنگ و ترویج مقام شهدا، نام این بلوار را به نام شهید شوری زاده تغییر دادیم.
رییس شورای شهر زاهدان در پاسخ به این پرسش که با حذف نام فرهنگ از یک بلوار به دنبال ترویج فرهنگ شهادت هستید؟ بیان کرد: چه اشکالی دارد؟ از نظر بنده به عنوان نماینده مردم در شورای شهر، نام معابر باید به نام شهدای والامقام تغییر کند.
حسن سپاهی گفت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری هم اعلام کردند، تمام معابر ما هم به نام شهدا تغییر کند، باعث افتخار است.
وی در پاسخ به این سوال که مگر مقام معظم رهبری ( زید عزه) در خصوص فرهنگ تاکید نکردند؟ اذعان داشت: چرا تاکید کردند، روی فرهنگ شهدا هم تاکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، مباحث مهمی مانند ایثار و شهادت، فرهنگ عامه اقوام، فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی، فرهنگ ملی و فرهنگ اسلامی همه ذیل حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی رایج در لایه های جامعه قرار می گیرند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای مدظله عالی می فرمایند: اصلاح جامعه بدون اصلاح فرهنگ آن میسر نیست. به تعبیر رهبر معظم انقلاب «فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است.
مادامی که فرهنگ جامعه اصلاح شود ما در عرصه های مختلف شاهد نقش آفرینی جوانان شایستهی ایران اسلامی هستیم.
مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری معابر شهرها به نام شهیدان فرمودند: چه افتخاری برای یک شهر و کوچهها و خیابانهای آن بالاتر از اینکه نام یک شهید بزرگ و فداکار بر روی آن باشد. شهر باید به نام شهیدان مزیّن باشد و شوراهای شهر نیز بدانند که شهر با نام چه کسانی مفتخر میشود.
در پی تاکید رهبر معظم انقلاب شورای اسلامی شهر اصفهان، شناسایی محلها، معابر و ساختمانهایی که بدون نام مانده و شناسایی شهدایی که برای نامگذاری از نام آنها استفاده نشده را در دستور کار قرار داده است.
حضرت آیت الله خامنه ای بنابر تدبیری حکیمانه به درستی تاکید کردند که معابر به نام شهدای گرانقدر نامگذاری شود، شورای شهر اصفهان با تعبیری درست برای شناسایی معابری که تا کنون نامگذاری نشده اقدام کرده اما شورای اسلامی شهر زاهدان تفسیر خود را داشته و نسبت به تغییر نام بلوار اقدام کرده است.
در هر حوزه افراط و تفریط امر درستی نیست، باید در کنار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به سایر حوزه ها نیز توجه داشت، اینکه رئیس شورای اسلامی شهر زاهدان عنوان می کند که هر معبری درون شهر باشد به نام شهدا نامگذاری شود، به نوعی نادیده انگاشتن سایر مولفه هاو لایه های فرهنگی جامعه است. برای مثال اگر نام بلوار معلم را به نام یکی از شهدای گرانسنگ وطن نامگذاری کنیم، بدون در نظر گرفتن مسائل اجتماعی و سردرگمی عامه مردم برای به خاطر سپردن نام های جدید مردم دچار مشکل می شوند. معلمی شغل انبیاست و این قشر از جامعه نقش مهمی در تربیت فرزندان و آینده سازان میهن اسلامی دارند، آیا نباید نقش مهم آن ها ارج نهاد شود؟ مشابه این مورد مثال های زیادی می توان ذکر کرد.
برداشت سطحی از فرهنگ و بخشی نگری افراطی و تفریطی در حوزه های زیرمجموعه فرهنگ نه تنها به اصلاح جامعه کمکی نمی کند بلکه میتواند آسیب هایی را به دنبال داشته باشد.
چرا به گونه ای رفتار می شود که شائبه خصومت این نهاد مردمی با برخی از حوزه فرهنگ و تقابل فرهنگ شهادت با سایر مولفه های در اذهان متبادر میشود؟
سپاهی، شورای ششم شهر زاهدان را در مسیر گفتمان می داند، با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب گفتمان اصلی دولت اسلامی خدمت به خلق است، شورای اسلامی شهر زاهدان چه مقدار توانسته با توجه به وظایف خود حسب تاکید معظم له موفق باشد؟
شهرداری ها متولی ورزش همگانی هستند، چه مقدار زیرساخت های ورزش همگانی موجود در پارک ها و فضای سبز شهر برای اشاعه ورزش همگانی مطلوب است؟ و در این زمینه شورای شهر چه اقداماتی انجام داده است؟
آیا وضعیت فضای سبز، آسفالت معابر، زیباسازی شهری و … در شأن مردم ولایت مدار زاهدان است؟
چرا برای شرکت در جلسات شورای اسلامی شهر از رسانهها به عنوان افکار عمومی دعوت نمی شود؟ حضور رسانه ها در جلسات شورای شهر در سایر استان ها امری متداول محسوب می شود.
نهادهای مدنی و اهالی رسانه نسبت به فسادهای صورت گرفته سنوات گذشته در شهرداری زاهدان انتقاداتی مطرح کردند، اعضا و رییس شورای اسلامی شهر به عنوان نماینده مردم، چرا به ولی نعمتان خود پاسخگو نیستند؟ اگر فساد و تخلفی صورت گرفته، اگر مانعی برای توسعه شهر و ارتقا خدمات شهری وجود دارد، چرا برای مردم شفاف سازی نمی شود؟
اگر شورای ششم برای رفع مشکلات موجود زمان می خواهد، چرا برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود را برای مردم عنوان نمی کند؟
مبلمان شهری نامناسب و نبود امکانات تفریحی یکی از دلایل عدم ماندگاری افراد در زاهدان است و بدین ترتیب سرمایه های انسانی از شهر و استان خارج می شوند، مطابق بررسی ها تقاضای انتقالی به خارج از استان بخاطر دلایل فوق به شدت افزایش یافته است.
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط شورای شهر و شهرداری مادامی اهمیت پیدا می کند و در جامعه تأثیر گذار است که خدماتی در شأن مردم به آن ها ارایه شود. مردم همواره نسبت به نحوه ارائه خدمات شهری انتقاد دارند.
سپاهی معتقد است که باید بهترین خیابان های شهر به نام شهدا نامگذاری شود، این موضوع امر پسندیده ای است، اما جای سوال پیش می آید که چرا بلوار فرهنگ سابق که یک بلوار فرعی، منشعب شده از بلوار جمهوری است را به نام شهید گرانقدر تغییر نام دادند؟ این مسئله در شأن شهدا نیست! و با ادعای وی منطبق نیست. مطابق ادعای نامبرده می بایست یکی از معابر اصلی شهر به نام آن بزرگوار نامگذاری می شد.
در گذشته میادین و معابری به نام شهدای عزیز مزین شده که متاسفانه از وضعیت بصری زیبایی برخوردار نیستند و جلوه نازیبایی را از شهر منعکس می کند که در شأن نام شهدا نیست! اگر شورای ششم به دنبال ترویج فرهنگ شهادت است و خود را هم مسیر شهدا می داند چرا برای حفظ آبروی نام شهدا و شهر، برای زیباسازی، بهسازی و فضای سبز این میادین تدبیری نمی اندیشد؟
متاسفانه رییس شورای اسلامی شهر زاهدان نمیداند که در شهر زاهدان یک بلوار فرهنگ و یک خیابان فرهنگ داریم که بلوار فرهنگ به تازگی به نام شهید والامقام تغییر نام پیدا کرده و وی عنوان می کند که در زاهدان دو خیابان و دو بلوار فرهنگ داشتیم، جای سوال پیش می آید که وی با این حجم کم اطلاعاتی چگونه در زمینه مسایل شهری برنامه ریزی می کند؟