به گزارش دیار عیار، احمدرضا لاهیجانزاده امروز در حاشیه نشست خبری این سازمان درباره حقابه ایران از هیرمند اظهار کرد: درخصوص حقابههای بینالمللی اول وزارت خارجه مسئولیت دارد و سازمان حفاظت محیط زیست نیز به عنوان همکار در این موضوع در کنار وزارت خارجه قرار گرفتهاند لذا مسئولیت اصلی متوجه این وزارتخانه است.
وی افزود: اوایل دهه ۵۰ رقم حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب در تفاهنامهای بین ایران و افغانستان منعقد شده اما معتقدیم که این حقابه برای هامون نیست بلکه فقط برای کشاورزی در اطراف تالاب توافق صورت گرفته بوده است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آخرین مکاتبه نهاد ریاست جمهوری درخصوص جلسه مشترک وزارت خارجه با وزارت نیرو با افغانستان بود که بحث حقابه را دنبال کنند. در بحث حقابه هیرمند قرار است مراودات دو کشور لحاظ شود یعنی اگر ایران تامینکننده برخی نیازهای افغانستان است، در عوض افغانستان نیز حقابه ایران را پرداخت کند.
لاهیجانزاده درباره بازنگری در ساختار و تصمیمات ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز اظهار کرد: در دولت چهاردهم، ۳ جلسه تخصصی ذیل کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه برای بازنگری در ساختاری که در گذشته بوده انجام شده و پیشنهادات جدیدی توسط سازمان و وزارتخانهها برای احیای دریاچه ارائه شده است.
وی بیان کرد: در دولت گذشته، مسئولیت ستاد به عهده استاندار آذربایجان غربی گذاشته شده بود اما معتقدیم که باید ساختار به سمت ملی برگردد. در ستاد احیا، برنامههایی در گذشته مصوب شده بود که برخی از این برنامهها به ویژه در حوزه کشاورزی، به نتیجه نرسیده و باید در آنها بازنگری شود. برنامههای جدید هم در حوزه نرمافزاری و هم سختافزاری وجود دارد.
لاهیجانزاده که سابقه مدیرکلی محیط زیست استان اصفهان را در کارنامه دارد، توضیح داد: ممنوعیت سوزاندن مازوت در نیروگاه شهید منتظری اصفهان به دلیل نزدیکی این نیروگاه به منطقه مسکونی و همچنین نقش زیاد مازوت و گوگرد دیاکسید در آلودگی هوای این استان به قدری بود که یک روز کار نیروگاه اندازه تردد تمام خودروها در استان آلایندگی ایجاد میکرد.